SeaQ Micro Grid - VARDs unike energistyringssystem
 

VARDs SeaQ Micro Grid er et unikt energistyringssystem som optimaliserer strømsystemene og gir økt sikkerhet om bord, samtidig som det reduserer både driftskostnader og miljøavtrykk.
 
Det innovative systemet gjør at fartøyet kan kjøre både dieselelektrisk, dieselmekanisk eller en kombinasjon, alt etter hva operasjonen krever.
 
Alt du trenger med én motor
- SeaQ Micro Grid bidrar til å redusere CO2 og NOx-utslipp gjennom å kjøre både propell og motor mer effektivt. Ettersom kjøring av kun én motor er nødvendig for å dekke fartøyets behov, reduseres både den totale driftstiden og behovet for vedlikehold. Hovedmotoren fungerer med variabel hastighet, noe som optimaliserer drivstofforbruket, sier Kay Henning Økland Higraff, produktsjef for SeaQ Power.
 
Elektriske trålvinsjer regenererer strøm under skyting og tauing av trål. Vinsjene kobles sammen med akselgeneratoren i SeaQ Micro Grid, som gir et mindre elektrisk tap. Til sammen gir dette et optimalt elektrisk system som bidrar til mer effektiv bruk av drivstoff og større operativ fleksibilitet. Systemet er utviklet og levert av Vard Electro og kan leveres til alle typer vinsjer.
 
Hvorfor SeaQ Micro Grid?
- Med SeaQ Micro Grid får du normal drift på fartøyet selv med variabelt turtall på hovedmotoren. Systemet gir deg stabil energiforsyning/effekt selv om RPM senkes – og resultatet er både lavere forbruk av drivstoff og mindre utslipp. I tillegg blir det mindre støy fra maskinen, fortsetter produktsjefen.
 
- Med SeaQ Micro Grid har du ett motorsystem som gir deg alt du trenger, og du slipper å starte en ekstra motor. Det gir færre driftstimer, som igjen gir mindre vedlikehold. Du bytter driftsmodus med et enkelt tastetrykk fra broen, ut fra hva du trenger der og da, avslutter Økland Higraff.
 
Enkle endringer i innstillingene gjør at energiforsyningen takler krevende operasjoner uten problemer. Systemet oppfyller også krav til redundant framdrift, ved et eventuelt havari, går systemet over til diesel-elektrisk framdriftsmodus.
 
Allerede i bruk
Den nye tråleren Nordtind til HAVFISK i VARD 8 02 design er den første tråleren med Vard Electro sitt SeaQ Micro Grid energistyringssystem. Dette, sammen med VARDs SeaQ Power Management System, sikrer at fartøyet har lavere utslipp av karbondioksid og NOx, samt mindre støy. Med den nyeste og mest effektive teknologien på markedet, bringer Nordtind fangsten i land med et minimalt klimaavtrykk.
 
 
Fordeler med SeaQ Micro Grid
 
-          Variabel RPM (o/min) på hovedmotor, med stabil kraft til hotellast og dekksmaskineri
-          Gir redusert drivstofforbruk, samt lavere utgifter og miljøavtrykk
-          Ett motorsystem som gir deg alt du trenger
-          Færre driftstimer betyr mindre slitasje og vedlikehold
-          Enkelt å bytte driftsmodus – endres med et tastetrykk fra bro eller maskinrom
-          Redundant fremdrift, ved problemer med ME brukes den diesel-elektrisk framdriften som backup

 

Får du ikke opp filmen? Klikk her!

    © VARD